Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Angol tábor Balatonlellén

Iskolánk immáron második alkalommal szerepelt sikeresen a budapesti Amerikai Nagykövetség pályázatán, melynek eredményeképpen 5 felső tagozatos diák és jómagam részt vehettünk egy egyhetes ingyenes angol táborban.

A "Romák és barátaik" tábor alapgondolata és vezérmotívuma a tolerancia, egymás feltétlen elfogadása és segítése. A második tábor után megerősödött bennem a gondolat, hogy a gyermekek ebben az életkorban még kevésbé előítéletesek vagy ha mégis, pozitív tapasztalatok szerzésével hozzáállásuk könnyen változtatható. A harmincöt táboros gyerkőc tökéletesen együtt tudott dolgozni a hét folyamán, legyen szó az angol órákról, a közös projektekről vagy az önkéntes munkáról. S hogy mennyire összerázódtak, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az utolsó nap nagy összeborulásai és pityergései, melyet az elválás hozott ki belőlük.

A hét legnagyobb sztárja egyértelműen a 23 éves Christopher Rivas volt, aki a közelmúltban végzett a Kaliforniai Színművészeti Egyetemen, s aki a különösen lányok körében népszerű dráma órákat tartotta. Ezeken a foglalkozáson a gyerekek megtanultak önmagukra és egymásra is figyelni és koncentrálni, s a hét végére kiváló színitársulat állt össze, melynek tagjai gátlások nélkül voltak képesek egy-egy történetet rögtönözni. A dráma órák mellett volt még kézműves foglalkozás, újságírás, pingpong és foci valamint frizbi is.

A rendezvénynek helyt adó táborhely, melyet a Gödöllői Önkormányzat üzemeltet, igazi gyermekparadicsom. Hatalmas tér, sportpályákkal, komfortos épületekkel és a legízletesebb konyhával, amit valaha volt szerencsém megtapasztalni. Minden dolgozó takarítótól a kedves főszakácsig csak a gyermekekért élt ezen a héten. Ezúton is köszönet érte.

Szintén köszönettel tartozunk Sántha Gergőnek, aki a tavalyi év után idén is beválasztott minket a 14 iskola közé, Szabó Katinak a lendületes és élvezetes angol órákért és a tábor többi tanárának, akik szívüket-lelküket beleadták az általuk vezetett foglalkozásokba.

A gyermekekhez csatlakozva én is csak annyit tudok mondani, remélem jövőre is mehetünk majd, mert ez a hét nap olyan élményt jelent a gyerkőcök számára, melyet sohasem felednek el, s azok a barátságok melyeket ott kötöttek, örökre meghatározzák majd gondolkodásukat és életfelfogásukat.

A táborban készült képekből válogatás látható a képgaléria menüpontban.

 

Kukáné Horváth Barbara

angolnyelv tanár